Permukaan NanoSeptic di dalam beg penghantaran pastikan tiada bakteria dan virus di dalam beg tersebut.

Semenjak munculnya Covid-19 dan PKP diperkenalkan, permintaan terhadap khidmat hantar barang semakin meningkat.

Ramai peniaga yang rebut peluang tersebut untuk tampung keperluan mencari rezeki mereka sepanjang PKP.

Adik ipar saya yang selama ini berniaga di pasar malam, dapat tampung kehilangan sumber pendapatan mereka dari perniagaan di pasar malam dengan berikan tumpuan penuh terhadap bisnes makan delievery.

Ramai yang tak ada kerja sepanjang PKP dan tak ada pendapatan terjun jadi penghantar makanan untuk syarikat delivery seperti food panda dan grab food.

Semua bisnes seperti itu masuk dalam kategori ‘Gig Economy’. Gig Economy ni, membawa maksud satu pekerjaan sementara yang fleksibel menghubungkan bisnes dengan pelanggan. Biasanya di bawah penggunaan apps atau secara online.

Banyak perbahasan samada Gig Economy ni bagus atau tak bagus. Samada ianya akan berkekalan atau tidak. Juga samada ia membantu pembinaan ekonomi masyarakat dan negara. Kalau nak bahas bab itu, memang panjang dan tak habis.

Tapi yang pastinya, apa yang saya nampak, Gig Economy membantu semua orang yang kehilangan kerja tetap secara pantas. Kena buang kerja atau berhenti kerja bukan jadi masalah sangat dalam era Gig Economy ni. Sebab semua orang boleh terjun jadi budak hantar makanan atau jadi pemandu grab.

Tak perlu latihan yang sukar. Tak perlu pandai hafal jalan. Pakai apps saja semua lancar.

Mungkin sedikit kerugian berlaku apabila ramai jurutera, peguam, arkitek, dan pemegang jurusan  profesional lain yang ambil jalan mudah. Mereka berhenti mengamalkan bidang profesional mereka atas alasan tak tahan tak ada kerja dan sebagainya. Lalu jadi pemandu grab atau penghantar makanan.

Kemahiran tinggi yang ditinggal dan diabaikan untuk beralih ke arah Gig Economy adalah satu kerugian untuk kemajuan negara.

Itu pendapat sayalah. Yang bukannya seorang pakar dalam membuat analisa secara pro. Jadi elok kita biarkan pakar bahas semua isu tersebut.

Yang saya nak kongsikan kat sini adalah berkenaan munculnya satu lagi syarikat baru yang fokus kepada penghantaran makanan dan barangan runcit.

Syarikat itu bernama SwitzGo.

Saya dapat tahu bila mereka ada hantar kenyataan media minta untuk saya siarkan di platform media yang saya ada. Saya siarkan kat sini secara ringkas untuk makluman semua yang berminat nak ikuti perkembangan dunia bisnes di negara kita.

Amir Latiff the Chief Marketing Officer of SwitzGo

Apa kelebihan SwitzGo

Tentu ada yang bertanya kenapa muncul lagi satu syarikat khidmat penghantaran kat dalam negara kita. Macam mana mereka nak bersaing sesama mereka sekarang.

Memang itu satu soalan yang amat baik.

Itu soalan asas pada mereka yang dah faham pasal perniagaan.

Asas nak masuk pasaran dan rebut perhatian pelanggan adalah dengan menawarkan sesuatu yang dapat selesaikan masalah yang sedang berlaku.

Itulah yang SwitzGo buat.

Mereka nampak betapa ramai orang yang rasa fobia dengan tahap keselamatan barang yang anda dapat dari penghantar barangan. Tambah pulak makanan yang nak anda masukkan ke dalam mulut.

Siapa dapat jamin ianya bebas dari virus dan bakteria?

Macam mana nak pastikan budak hantar barang itu bebas dari Covid-19?

Jadi mereka selesaikan semua isu tersebut dengan 2 cara:

  • Perkenalkan NanoSeptic technology – Teknologi ini dapat pastikan apa yang anda terima bebas dari virus dan bakteria.
  • Pemeriksaan kesihatan setiap hari – semua yang masuk sertai team penghantaran mereka wajib jalani pemeriksaan kesihatan setiap hari. Mereka juga diberikan 3 face mask setiap seorang. Semua itu untuk menjamin kesihatan dan keselamatan semua orang.

Saya kongsikan kenyataan media mereka di bawah yang diberikan dalam bahasa inggeris:

 As demand soars during RMCO – SwitzGo sets to expand as the new food and groceries delivery player in Malaysia

“Ensuring safer delivery with the best safety features through NanoSeptic bags”

KUALA LUMPUR, 17 June 2020 – As Malaysia sees demand surging for food and groceries delivery service during the movement control order (MCO) due to Covid-19 outbreak, SwitzGo, a new player in the industry, steps up to fill in the gap to meet customers’ needs. The startup company aims to fulfill the demands in food delivery service by introducing a much safer delivery option- the NanoSeptic stickers in the delivery bags that have been used worldwide in various industries, the first delivery company in Malaysia to introduce the NanoSeptic technology.

“The NanoSeptic surface has been used widely in industries such as healthcare, hospitality, travel, education and businesses to ensure common touch points such as door handles, elevators, common areas and bathroom remain visibly clean and free from bacteria and virus. So, we adopt the same technology to line our delivery bags and ensure the safety and cleanliness of the food,” said Amir Latiff, Chief Marketing Officer of SwitzGo. “This unique feature puts us forward ahead of the rest and will enable us to grab a portion of the existing market share as customers realize the need for extra safety precautions”.

The NanoSeptic stickers inside the SwitzGo delivery bag

Explaining further about advanced technology, Amir Latiff said, the NanoSeptic surface is powered by light and utilizes mineral nano-crystals which create a powerful oxidation reaction. It continues to oxidize organic contaminants 24/7 and does not leave any poisonous, chemical or heavy metal residues that harm consumers.

As the brand has officially launched for the public to use, SwitzGo is creating more job opportunities for Malaysians especially those who have lost their source of income to join the company in their continuous expansion plan. As a precaution, each rider will have to go through strict health screening daily and is provided with 3 face masks daily and sufficient amount of hand sanitizers before riding for delivery.

SwitzGo’s riders will have to go through strict health screening daily.

In the first quarter of 2020, SwitzGo estimated around 20% of food orders were made online as Malaysians still preferred to enjoy their food served piping hot from the kitchen. However, after MCO was announced with the government encouraging the ‘rakyat’ to turn to online shopping and food delivery to reduce risks of Covid-19 infection, the recently launched food and grocery delivery company saw that online transactions tripled and the demand for online food delivery soared higher than before.

“However, can the existing players meet the expectations of customers who rely heavily on online food order? We have already seen comments trending on Social Media on customers’ frustrations with online food delivery – order not received, delay in delivery, delay in refund, food prices are becoming substantially more expensive compared to dine-in, and so on. This scenario easily shows that there are more opportunities in our food delivery industry,” he added.

Currently SwitzGo offers food delivery within Bangsar and Petaling Jaya areas promising 40 minute-delivery without extra fees, making their food selection more affordable compared to its competitors. Working with more than 100 restaurants presently, vendors and hawkers around the area, SwitzGo aimed to penetrate other areas in the Klang Valley and other state capitals within the next 3 months by getting at least 10 new restaurants and eateries onboard every week. As an incentive for food businesses to start partnering with SwitzGo, the brand waives any commissions until 31 August 2020 to ensure high profit margins as their restaurants can only accommodate 50% of the full capacity at one time due to the social distancing standard operating procedures announced by the government.

In the near future, SwitzGo plans to work with local farmers to bring fresh fruits and vegetables from farm to table, removing all middlemen to ensure fair prices to Malaysian consumers. The brand will also expand the business in parcel and documents delivery to support high demand in online shopping, business transactions and many more.

-END-

About SwitzGo

SwitzGo , links people with the best restaurants, grocers and express services in a complete delivery app. Our journey started in 1981 as Alfameli Sdn Bhd, providing complete onshore and offshore catering services to drilling rigs, production platform and barges.

With over 38 years in the catering industry servicing clients like oil and gas and many other oil companies, we are excited to expand our services to your door step.

SwitzGo is passionate about providing the highest quality of service to our customers. We are proud to offer the best variety, convenience and absolute reliability when it comes to serving you. With SwitzGo you are just a few clicks away from super-fast delivery of your favourite meals and groceries.

For more information, visit our website: https://www.switzgo.com/

For further enquiries, kindly contact:
Mr Dash Lim
CEO of SwitzGo Sdn Bhd
support@switzgo.com
03-7890 3841

Subscribe

Subscribe now to our newsletter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

CommentLuv badge