bagaimana menilai potensi perniagaan

Bagaimana potensi perniagaan yang anda mahu atau sedang jalankan? bagaimanakah keadaan pasarannya>

Adakah ia berdaya maju?…

mampukah anda bayar sewa dan bil-bil lain?…

mampukah anda sara hidup diri sendiri dan anak isteri?…

boleh ke bertahan?…

boleh kah idea perniagaan itu diteruskan?…

Sertai bengkel menilai potensi perniagaan anjuran Hidupringkas.com

HR Biz Coaching menganjurkan bengkel untuk menilai perniagaan anda.

Samada perniagaan itu sedang dijalankan sekarang.

Atau baru di tahap ‘idea perniagaan’ sahaja yang belum dijalankan.

Bengkel diadakan pada hari sabtu setiap bulan bermula Januari 2014.

Tarikh dan waktu yang akan diumumkan dari masa ke masa. Maklumat tarikh juga akan dihantar pada mereka yang mendaftar.

Dalam bengkel tersebut para usahawan dan atau bakal usahawan akan didedahkan dengan ilmu berikut:

  1. Memantapkan pemahaman anda terhadap makna perniagaan.
  2. Belajar menilai potensi perniagaan yang sedang anda jalankan atau bakal jalankan samada ianya berpotensi tinggi atau tidak.
  3. Belajar bagaimana meningkatkan potensi perniagaan anda agar berdaya saing.
  4. Perkongsian pengalaman daripada usahawan jemputan. Anda tentu seronok mendengar kisah usahawan yang manis dan pahit untuk dijadikan iktibar kehidupan dalam menempa kejayaan.

Jika anda seorang usahawan dan sedang menghadapi masalah dengan perniagaan yang sedang dijalankan, bengkel ini insyaallah dapat menyuntik semula semangat dan meletakkan anda pada landasan perniagaan semula.

Lokasi bengkel menilai potensi perniagaan di adakan:

Semua aktiviti bengkel menilai potensi perniagaan akan diadakan bertempat di alamat seperti berikut:

No 2-7-3, Presint Alami, Pusat Perniagaan Worldwide 2, Persiaran Akuatik, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor DE.

Bayaran peyertaan bengkel menilai potensi perniagaan adalah seperti berikut:

  1. RM88 sahaja untuk setiap seorang penyertaan
  2. RM100 untuk dua orang penyertaan

Pembayaran boleh dibuat dengan memasukkan terus ke butiran akaun di bawah:

  • Bank: Maybank Berhad
  • Nombor-akaun: 162106283727
  • Nama: Mohd Shubhi bin Abdul 
  • Setelah membuat pembayaran, sila sms ke 019-2260807 dengan menaip:
    • <Nama anda>
    • <Tarikh bengkel>

Bagaimana bengkel menilai potensi perniagaan diadakan

Bengkel akan diadakan bermula dari 8.30 pagi dan akan ditamatkan pada pukul 3 petang.

Kita akan belajar tentang konsep bagaimana menilai sesebuah perniagaan samada berpotensi tinggi atau tidak secara umum. Sebanyak 10 kriteria akan dikongsi dan dibincangkan bersama semua peserta.

Selepas penerangan, semua peserta yang ada membawa bersama satu idea atau dah ada perniagaan sendiri akan mula menilai kesemua langkah yang perlu satu persatu ( 10 langkah ) sehinggalah konklusi dapat dirumuskan terhadap perniagaan masing-masing.

Bagaimanana jika perniagaan tak berpotensi?

Jika perniagaan anda tidak berpotensi, kita akan bincangkan di dalam bengkel bagaimana mengubahnya dan membuat solekan dan pembaikan agarnya ianya boleh dipertingkatkan semula potensinya

Untuk mencapai matlamat berbengkel dan berbincang agar semua dapat mengambil manfaat, tempat yang disediakan dalam setiap bengkel adalah terhad. Jadi siapa daftar dulu dialah yang terpilih.

Apakata mereka yang telah menyertai bengkel

Jika anda nak tahu komen mereka yang telah menyertai bengkel terhadulu, boleh baca laporannya di sini. Kesemua peserta yang telah turut serta berpuasa hati terhadap faedah yang mereka perolehi sepanjang bengkel dijalankan.

Bengkel itu semua untuk semua peringkat tidak kira samada anda belum berniaga, baru nak berniaga, atau sudah lama menjalankan perniagaan. Ini kerana ilmu yang dipelajari mampu meletakkan semula perniagaan dan cara berfikir anda di landasan yang betul yang sepatutnya.

Tawaran istimewa daripada Easelife Sdn Bhd:

Jika ada Perniagaan berpotensi tinggi yang terpilih, usahawan akan berpeluang untuk berada di bawah naungan syarikat Easelife Sdn Bhd dengan suntikan dana modal bagi perniagaan anda.

“Jangan lepaskan peluang untuk menyertai bengkel ini, sila daftarkan diri dengan memasukkan maklumat anda pada borang yang disediakan di bawah “

[bannerbox id=2]
Total
2
Shares

Subscribe

Subscribe now to our newsletter

49 comments

  1. Assalammualaikum Tuan.
    Adakah Business Coaching masih sy sertai di dalam masama terdekat ini? Sy seorang trainer dan consultant selama 15 tahun, 10 tahun makan gaji dan selebihnya membuka syarikat enterprise. So far alhamdulillah rezeki sy ok….cuma sy.amat berminat hendak.menceburi diri di dalam business lain namun tiada sokongan dr keluarga terutamanya suami. So saya.amt perlukan bantuan tuan…mohon bantu sy ok…tqvm

  2. salam, macammana nak subcribe utk bengkel? sy dapat isi maklumat sahaja tp tak ada butang klik untuk subcribe pun?! mohon bantuan

    1. Saya dah betulkan masalah tersebut. Terima kasih atas maklumat, kembali ke artikel dan klik pada link yang saya dah buat pada ayat terakhir artikel.

    1. Mungkin ada masalah button subscribe hilang…sila kembali ke artikel atas untuk klik pada ayat akhir yang saya dah linkkan pada borang pendaftaran. Maaf atas masalah yang terjadi.

  3. Assalamualaikum tuan,
    Boleh tak saya join tapi setakat ni xde idea bisnes lagi..sedang mencari2..sangat minat berniaga dan berhenti kerja utk berniaga tapi masih ada sifat malu utk berniaga dan kurang keyakinan diri..harap tuan dpt bantu saya..

  4. Tak dapat nak join untuk kursus yang sekarang, insyaallah yang akan datang mudah-mudahan dapat hadir untuk belajar dari sifu yang lebih berpengalaman dan berpengetahuan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

CommentLuv badge