5 artikel paling top minggu ini # 6

By | 13/07/2013

Berikut apa yang ramai orang baca dalam banyak-banyak artikel yang ada di dalam hidupringkas.com.

Anda boleh ringkaskan pilihan artikel yang nak dibaca dengan mengikuti apa yang orang lain suka baca di bawah:

 1. Antara kaya dan sombong – Biasanya orang ingat bila jadi kaya manusia akan bertukar menjadi sombong. Begitulah sebaliknya, bila manusia susah dan miskin dia akan menjadi penyantun. Cerita yang saya paparkan di sini melalui pengalaman membuktikan itu semua anggapan yang salah. Orang kalau dah sombong, samada miskin atau kaya dia tetap sombong
 2. Berniaga ala samseng – Berniaga adalah amalan mulia. Produk atau khidmat yang ditawarkan pada orang ramai bertujuan untuk memudahkan kehidupan mereka. Oleh itu jangan jadikan cara kita menjual merimaskan sampai menyusahkan kehidupan orang ramai. Ia terpesong dari matlamat asal perniagaan untuk menyelesaikan masalah manusia.
 3. 10 amalan usahawan di bulan ramadan – Amalan di bulan puasa ini sesuai samada untuk usahawan amupun bukan ushawan. Tetapi bagi pekerja yang makan gaji, agak sukar sedikit untuk membuat perancangan masa yang telah ditetapkan oleh majikan.
 4. Rahsia tranformasi diri – Ini adalah perkongsian pengalaman penulis ketika remaja dulu. Banyak lagi contoh yang sama berlaku sepanjang hidup yang menjadi titik tolak perubahan dalam hidup kita. Apa yang cuba disampaikan dalam tulisan ini adalah merungkaikan pengajaran yang boleh kita ambil dari semua peristiwa tersebut dan gunakannya dalam situasi biasa untuk berjaya.
 5. Semak samada anda spesis usahawan berjaya – Jika anda dah tak sabat nak letak jawatan untuk menjadi usahawan, elok baca terlebih dulu artikel ini.
Selamat membaca dan jangan lupa kongsikan pada rakan atau kenalan anda jika ianya bermanfaat. Terima kasih!
Author: Shubhi

Penulis merupakan seorang usahawan. Memiliki beberapa syarikat sendiri dan perkongsian dan diuruskan oleh kumpulan pengurusan yang hebat. Selesa dengan gaya hidup yang sederhana dan ringkas. Selain menulis dan membaca penulis juga aktif membimbing usahawan lain melalui program HR Biz Coaching. Jika anda ingin berbual dan ajak penulis minum kopi O, sila whatassp ke 013-3360807

4 thoughts on “5 artikel paling top minggu ini # 6

 1. hafizmd

  5 entri yg nak kena baca lagi ni..

  yg no 2 tu sedang ambe alami sekarang…sabor jerlah..hehe

  Reply
 2. Denny blogspot

  assalamualaikum, marhaban ya ramadhan, senyum sapa dari saya denny aby untuk para sobat blogger di bulan yang suci dan penuh berkah ini….visit balik ya sob..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge